Bijzondere situaties in de zwangerschap

Soms kom je tijdens de zwangerschap bijzondere situaties tegen, zoals een kindje in stuitligging, een zwangerschapsduur van 40+ weken of gebroken vliezen zonder weeën. In de meeste gevallen zijn krijg je dan ook te maken met mogelijke overdracht naar het ziekenhuis en/of een niet-spontane bevalling (keizersnede of inleiding). Dan kan het fijn zijn om zelf iets te kunnen doen.

Stuitconsult

Bij een stuitligging ligt de baby ofwel met zijn voetjes of wel met zijn billetjes onderin de buik, of een combinatie van beide. Dan heb je vaak de keuze tussen en geplande keizersnede of een vagina bevalling. (Bij een dwarsligging heb je niet de keuze voor een vaginale stuitbevalling.) Een uitwendige versie kan dan een optie zijn. Als je je daar niet prettig bij voelt of de kans op een geslaagde versie wilt vergroten, biedt een stuitconsult mogelijkheden.

Overtijdconsult

Officieel is er sprake van overtijd na een zwangerschapsduur van 42 weken. Vaak wordt er vanaf 40 weken al gesproken over inleiden als de bevalling niet spontaan begint. Als je je daar niet prettig bij voelt of de kans op een spontane bevalling wilt vergroten, biedt een overtijdconsult mogelijkheden. Dit heeft de meeste kans van slagen in de 41ste week.

Gebroken vliezenconsult

Soms breken je vliezen, zonder dat er weeën ontstaan. Vaak wordt gesproken over inleiden als de bevalling niet spontaan binnen een specifiek tijdsbestek (12-72 uur) begint. Als je je daar niet prettig bij voelt of de kans op een spontane bevalling wilt vergroten, biedt een gebrokenvliezenconsult mogelijkheden. Het consult vindt het liefst zo snel mogelijk – binnen 12 uur – plaats.

Een consult vindt bij je thuis plaats op een moment dat jullie schikt. Tijdens het consult krijg je meer informatie, is er ruimte voor jouw verhaal en leer je samen met je partner oefeningen en technieken vanuit verschillende tradities (massage, accupressuur, aromatherapie, homeopathie, Spinning Babies enz.) om jouw lichaam en de baby uit te nodigen om te draaien of de bevalling in gang te zetten.

Een consult duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en kost € 95,- (voor doula-cliënten geldt een aangepast tarief). Dit is inclusief BTW, maar exclusief reiskosten. De reiskosten worden apart in rekening gebracht tegen € 0,19 per kilometer.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap aandacht verandert er veel in je lichaam. Het kan fijn zijn om daar echt even bij stil te staan en tijd en aandacht te hebben voor jezelf en je baby. Een zwangerschapsmassage is specifiek gericht op het zwangere lichaam en kan je helpen ontspannen. Het is echt een verwenmoment voor jezelf.
Een zwangerschapsmassage vindt bij jou thuis plaats en duurt ongeveer twee uur, inclusief alles klaarzetten en opruimen, en kost € 95,- (voor doula-cliënten geldt een aangepast tarief). Dit is inclusief BTW, maar exclusief reiskosten. De reiskosten worden apart in rekening gebracht tegen € 0,19 per kilometer.

Wat was het toch heerlijk om door Bertine gemasseerd te worden. Ik voelde echt de aandacht die ze er voor nam. Ook de rustgevende muziek en de verwarmde olie waren extra lekker. Door de massage werd ook mijn dochtertje meteen “meegenomen” ze kwam duidelijk naar de masserende handen toe. Heel mooi en bijzonder. Ik werd er ook lekker rozig van en voelde mij nog lang ontspannen. Zeker een aanrader dus… echt een verwenmoment voor jezelf en je kindje. ?

Aanstaande mama, eerste kindje

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

” Giving birth and being born brings us into the essence of creation, where the human spirit is courageous and bold and the body, a miracle of wisdom. “

Hariette Hartigan