Zwanger zijn. Nu, op dit moment in de tijd. Best moeilijk lijkt me. Er is zoveel onzekerheid en we bevinden ons opeens in een situatie waarin niet alles kan wat je graag zou willen. Zorgverleners die hun best doen om het voor iedereen zo goed mogelijk te doen, maar de beperkingen ervaren die deze situatie met zich mee brengt. Jouw verloskundige treft maatregelen om besmetting te voorkomen en weet hoe ze moet handelen als je onverhoopt ziek wordt. Zorg vooral goed voor jezelf! Was je handen, houd 1,5m afstand en nies of hoest bij voorkeur in een papieren zakdoekje dat je direct weg kunt gooien.

Maar door alle maatregelen kom je misschien opeens voor nieuwe vraagstukken te staan… kun je niet altijd meer de mensen om je heen hebben tijdens de bevalling en kraamtijd die je daarvoor hebt uitgekozen, of ga je misschien bevallen op een andere plek dan je voor ogen had. Je kunt je zo machteloos, boos en verdrietig voelen. Ik leef met je mee. Het ís ook niet makkelijk. En het is oké om te rouwen.  Deel wat je mist en waar je behoefte aan hebt met de mensen om je heen.

Het is niet makkelijk om een nieuw evenwicht te vinden. Om het beeld wat je had bij te stellen en plan B, C … Z ook oké te vinden. Toen ik aan mijn doula-opleiding begon, deed ik dat vanuit een gevoel “dit kan zo toch niet de bedoeling zijn” dat ik had overgehouden na twee bevallingen. Ik had heel hard moeten schakelen van wat ik wilde naar wat er kon. Dat ging niet makkelijk en ging ook niet zonder slag of stoot. De stap naar “dit is wat het is, wat kan er wél?” ging niet vanzelf. Dat vroeg innerlijk werk – en een rouwproces achteraf omdat ik nooit de mooie thuisbevalling zou hebben die ik zo graag had gewild, in alle rust, in mijn eigen omgeving, met de mensen die ik zelf had gekozen en zonder toeters en bellen.

Wat jou wens voor je bevalling ook is, ik hoop dat je de “wat kan wel” kan vinden. Het helpt om voor jezelf te onderzoeken hoe je je wilt VOELEN tijdens je bevalling. Jouw ervaring van de bevalling is uiteindelijk veel belangrijker dan wat er gebeurt – dat hebben talloze onderzoeken inmiddels keer op keer aangetoond. En onder vrijwel alle omstandigheden is je gezien, gehoord, serieus genomen en gesteund voelen te realiseren, terwijl dat voor de do’s & don’ts veel minder geldt. En het helpt. Door me af te vragen “hoe  wilde ik me voelen, hoe heb ik me gevoeld en hoe hebben mensen daaraan bijgedragen?” kon ik de mooie momenten zien en alle manieren waarop mijn wensen wél gerealiseerd waren. Kon ik mijn eigen kracht terugvinden en trots zijn op de prestatie die ik had geleverd, de bevalling an sich én het innerlijke werk dat nodig was. Maar dat kon ik niet alleen. Jij vast ook niet.

Ik wil je daarom graag helpen om ondanks alles een mooie ervaring te creëren. Wat heb je nu het meest nodig? Laat het me weten. Concrete informatie over het coronavirus (COVID-19) en zwangerschap, bevalling en de periode daarna kun je vinden in mijn blogs.

“When you change the way you view birth, the way you birth will change.”

Marie Mongan

Ik geloof heilig in de kracht van vrouwen. Dat elke vrouw kan baren als ze de tijd en de ruimte krijgt om de uitdagingen op haar pad aan te gaan. Want die kom je hoe dan ook tegen, of het nou uitzonderlijke omstandigheden zijn of uitdagingen in jezelf. Met én zonder corona. Maar misschien kun je wel een steuntje in de rug gebruiken van iemand dat vertrouwen in je heeft. Laat me je daarom helpen om door dit nieuwe landschap te navigeren en er een misschien intense, maar mooie reis van te maken!

Dat doe ik met mijn ‘normale’ aanbod online en offline, zoals een zwangerschapscursus of workshop. Maar juist ook doula-begeleiding, al is deze nu afhankelijk van de situatie deels op afstand. In verband met het coronavirus is er ook een extra gratis toegankelijk aanbod waar je gebruik van kun maken als je behoefte hebt om gewoon even “een kopje koffie” met iemand te drinken en te praten over de vragen en zorgen die je rond het virus en je zwangerschap, bevalling en de periode daarna hebt.

Wil je privé je vragen en/of zorgen bespreken of gewoon even je hart luchten? Dat kan! En dat is altijd vrijblijvend.

Je kunt me op verschillende manieren bereiken:
vul het speciale contactformulier in
mail naar bertine@beautifulbeginnings.nl

Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren, maar als ik bij een bevalling ben kan het 24-48 uur duren voor ik reageer.

Contactformulier

​Mocht je alvast wat inspiratie willen opdoen dan kun je hieronder het werkboek “In bij stappen naar een mooie bevalling” downloaden.

Of volg me op Facebook en Instagram, daar deel ik regelmatig inspiratie en tips.

Wil jij een mooie en fijne bevalling? Ik help je graag op weg. Download het werkboek om vandaag nog de eerste stappen te zetten, zodat je een prachtige ervaring kunt creëren!

Ja, ik neem de regie over mijn bevalling!
Dit werkboek zal je helpen om je wensen en voorkeuren te definiëren én de actie te ondernemen die nodig is om een mooie bevalling te creëren.
Beautiful Beginnings
Marketing door