” Whenever and where ever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body and your spirit for the rest of your life.”

Penny Simkin

Je bent in verwachting. Vanuit je omgeving komt er steeds meer informatie op je af. Familie, vrienden, collega’s en soms zelfs vreemden hebben tips, advies en verhalen. Maar wat past nu bij jullie? Je weet dat zwangerschap en bevalling heel mooi, krachtig en positief kunnen zijn, maar vertrouwen op je eigen wijsheid en lichaam is niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend.

Zwanger zijn, bevallen en moeder worden zijn hele mooie en bijzondere momenten in jouw leven als vrouw. Van oudsher ondersteunden vrouwen elkaar. Tegenwoordig is dat anders en woont familie vaak ver weg of hebben die hun eigen verplichtingen. Je gesteund te voelen door andere vrouwen, met kennis en ervaring rond geboorte, kan daarom heel fijn zijn naast de steun van je partner. Een doula biedt ondersteuning tijdens zwangerschap, bevalling en post partum. Daarbij is een goede klik heel belangrijk. De doula-begeleiding begint daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of een doula iets voor je is en en of ik de juiste doula voor je ben.

Ik ben beschikbaar als birth doula en als postpartum doula.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!

Het was fijn dat Bertine er voor me was tijdens de zwangerschap. Dat gaf me vertrouwen voor de bevalling. Mijn angst voor de bevalling is nu volledig verdwenen en ik zou zeker een volgende zwangerschap aandurven. Maar ik zou nooit meer zonder doula bevallen!

Mama, 2de kindje

Birth Doula

Als birth doula ben er voor jou en je partner tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Met alle informatie die er op je af komt als je zwanger bent, is het niet altijd makkelijk om je eigen koers te bepalen. Op je eigen intuïtie vertrouwen is ontzettend belangrijk om deze bijzondere periode op een fijne manier te beleven. Ik steun je in de keuzes die je wilt maken, wijs je (als je dat wilt) op relevante informatie, geef je sociaal-emotionele en fysieke steun en reik je oefeningen aan die je in deze mooie en bijzondere periode kunnen helpen. Ik ben er voor je wanneer jij dat wilt en vertrouwen op jouw eigen wijsheid over het proces dat je samen met je partner en kindje doormaakt. Daarbij ondersteun ik jullie om deze bijzondere periode op een fijne manier te kunnen beleven. Daarbij is een goede klik heel belangrijk. De doula-begeleiding begint daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of een doula iets voor je is en en of ik de juiste doula voor je ben.

Tijdens de zwangerschap zijn er vervolgens twee gesprekken waarin jullie wensen, verwachtingen en zorgen besproken worden. Daarnaast krijgen jullie informatie over zwangerschap, bevalling, geboorte en de post partumperiode en leer je oefeningen die zorgen voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en die jouw lichaam voorbereiden op de bevalling. Ook krijg je ondersteuning bij het schrijven van jouw geboorteplan en is het mogelijk om een gezamenlijke afspraak te maken met jouw zorgverlener(s). Naast de geplande gesprekken kun je onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon.

Tijdens de bevalling krijg je continue ondersteuning vanaf het moment dat jij dat wilt op sociaal-emotioneel en fysiek vlak, zodat je zo prettig mogelijk voelt tijdens de bevalling. Ik blijf bij jullie totdat alles rustig is (ongeveer 2-3 uur na de geboorte van jullie kindje) ongeacht hoe lang de bevalling duurt of waar deze plaatsvindt: thuis, in een geboortecentrum of poliklinisch of in het ziekenhuis. Ook bij een (onverwachte) overdracht naar het ziekenhuis, ga ik mee en blijf jullie ondersteunen. In de kraamweek vindt een bezoek plaats om de bevalling na te bespreken. Ook kun je de hele post partumperiode onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon. Na zes weken vindt een afsluitend gesprek plaats en krijg je (als je dat wilt) een geschreven verslag van de bevalling.

Birth Doula-begeleiding omvat:
– twee gesprekken tijdens de zwangerschap
– continue begeleiding tijdens de bevalling
– een bezoek in de kraamweek
– een afsluitend gesprek na zes weken
– ondersteuning via mail/app/telefoon tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling
– een geschreven geboorte verhaal (als je dit wilt)

Mijn honorarium voor birth doula-begeleiding is € 1.250,- Dit is inclusief BTW. Kies je ervoor om de doula-begeleiding te combineren met andere dienstverlening, dan gelden er speciale pakkettarieven. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!

Postpartum Doula

Als je net bent bevallen en opeens de verantwoordelijkheid draagt voor een baby die volledig van jou afhankelijk is, is dat best spannend. Je baby komt niet met een gebruiksaanwijzing. Die eerste weken moeten jullie elkaar leren kennen, terwijl je tegelijkertijd nog moet herstellen van de zwangerschap en bevalling. Hoe fijn is het dan als er hulp en ondersteuning is als de kraamzorg na acht dagen vertrekt en je partner wellicht al weer aan het werk gaat. Een postpartum-doula kan de eerste vijf weken na het vertrek van de kraamzorg de broodnodige ondersteuning bieden, zodat jouw lichaam de tijd krijgt die het nodig heeft om fysiek te herstellen van de bevalling. Niet voor niets kennen de meeste culturen een 40-dagentijd na de bevalling: een periode waarin het gezin op alle mogelijke manieren ondersteund wordt, zodat er tijd is om elkaar te leren kennen. Moeders krijgen rust en verzorging om te herstellen en hun kindje te voeden. En voor de maaltijden en het huishouden wordt ook gezorgd.

Als postpartum doula ben er voor jou en je partner tijdens de eerste periode na de bevalling. Mijn focus is de ondersteuning van jou als mama bij je herstel en streef ernaar dat je je zo comfortabel, verzorgd en ondersteund mogelijk voelt. Daarbij ondersteun ik jullie ook in praktische zin (maaltijdbereiding, boodschappen, oudere kinderen brengen/halen of gewoon op je baby passen terwijl je een douche neemt of rust) om deze bijzondere periode op een fijne manier te kunnen beleven. Een goede klik is heel belangrijk. De doula-begeleiding begint daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of een postpartum doula iets voor je is en en of ik de juiste doula voor je ben.

Na de bevalling krijg je ondersteuning van de tweede tot en met zesde week na de bevalling, zodat je gedurende de eerste 40 dagen tijd hebt voor je herstel en het opbouwen van een band met je baby. De hele post partumperiode kun je onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon.

Postpartum Doula-begeleiding omvat:
– een, twee of drie dagdelen ondersteuning per week
– ondersteuning via mail/app/telefoon tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling

Er zijn verschillende pakketen voor postpartum doula-begeleiding en de inhoud van de ondersteuning geven we vorm op basis van jullie wensen en behoeften. Kies je ervoor om de postpartum doula-begeleiding te combineren met andere dienstverlening, dan gelden er speciale pakkettarieven. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!
” Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers – strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strenght. “

Barbara Katz Rothman