“Whenever and where ever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body and your spirit for the rest of your life.”

Penny Simkin

Je bent in verwachting. Vanuit je omgeving komt er steeds meer informatie op je af. Familie, vrienden, collega’s en soms zelfs vreemden hebben tips, advies en verhalen. Maar je weet niet precies wat je kunt doen voor een mooie en positieve bevalling of wat er bij jullie past.

Herken je dit?
  • je weet dat zwangerschap en bevalling heel mooi, krachtig en positief kunnen zijn
  • je realiseert je dat dit in de huidige geboortezorg niet vanzelfsprekend is
  • je maakt je je zorgen over (onnodige) interventies
  • je wilt meer dan de ondersteuning door je partner en verloskundige, of wie er toevallig dienst heeft als het een medische bevalling is
  • je wilt graag gesteund voelen door andere vrouwen met kennis en ervaring rond geboorte

Je kunt hopen dat je partner je voldoende kan ondersteunen, ook al is het voor je partner is het net zo spannend, nieuw en onbekend. Of afwachten wie er dienst heeft (tenzij je een caseload verloskundige hebt).  Daarmee loop je het risico dat je niet met een fijn gevoel kunt terugkijken op wat een van de mooiste en krachtigste momenten van je leven had kunnen zijn.

Hoe zou het zijn als je wist wie er bij je bevalling is én blijft – ongeacht hoe je bevalling verloopt en waar je bevalt? Iemand die er is om jouw te ondersteunen bij het creëren van een mooie bevalling?

Je kunt een fijne en mooie bevalling hebben! Jij hebt de wijsheid die je nodig hebt voor jóuw bevalling.  Jij kent je lijf en je baby het beste en bent de enige die kan voelen wat jij nodig hebt voor een fijne bevalling. Je hebt alleen een steuntje in de rug nodig om op jezelf en je lichaam te vertrouwen. Dat steuntje ben ik. Als jouw doula bied ik ondersteuning tijdens zwangerschap, bevalling en daarna. Zodat je je veilig, gehoord en gezien voelt en de regie kunt houden over jouw bevalling. Want een bevalling mag dan onvoorspelbaar zijn, de opties zijn beperkt genoeg om vooraf keuzes te kunnen maken over wat voor jou belangrijk is. Wat je ook kiest, ik ben er voor je. Om je te ondersteunen in de keuzes die jij maakt voor jezelf, je baby en jouw gezin.

Het was fijn dat Bertine er voor me was tijdens de zwangerschap. Dat gaf me vertrouwen voor de bevalling. Mijn angst voor de bevalling is nu volledig verdwenen en ik zou zeker een volgende zwangerschap aandurven. Maar ik zou nooit meer zonder doula bevallen!

Mama, 2de kindje

Met alle informatie die er op je af komt als je zwanger bent, is het niet altijd makkelijk om je eigen koers te bepalen. Op je eigen intuïtie vertrouwen is ontzettend belangrijk om deze bijzondere periode op een fijne manier te beleven. Ik steun je in de keuzes die je wilt maken, wijs je (als je dat wilt) op relevante informatie, geef je sociaal-emotionele en fysieke steun en reik je oefeningen aan die je in deze mooie en bijzondere periode kunnen helpen. Ik ben er voor je wanneer jij dat wilt en vertrouw op jouw eigen wijsheid over het proces dat je samen met je partner en kindje doormaakt. Als doula begeleid ik je voor, tijdens en na de bevalling.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap hebben we maandelijkse gesprekken waarin we je wensen, verwachtingen en zorgen bespreken rond je zwangerschap, bevalling en de periode daarna.

 Daarnaast krijg je alle informatie over zwangerschap, bevalling & geboorte en de periode daarna uit de zwangerschapscursus My Beautiful Birth.  Je leert oefeningen die je helpen ontspannen tijdens de zwangerschap en jouw lichaam voorbereiden op de bevalling. Ook krijg je ondersteuning bij het schrijven van jouw geboorteplan. Naast de geplande gesprekken kun je onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon.

Tijdens de bevalling

Tussen de 37 en 42 weken sta ik voor je op wacht en ben ik 24u beschikbaar. Als de bevalling begint, krijg je continue ondersteuning vanaf het moment dat jij dat wilt op sociaal-emotioneel en fysiek vlak, zodat je zo prettig mogelijk voelt tijdens de bevalling.

Ik blijf bij jullie totdat alles rustig is (ongeveer 2-3 uur na de geboorte van jullie kindje) ongeacht hoe lang de bevalling duurt of waar deze plaatsvindt: thuis, in een geboortecentrum of poliklinisch of in het ziekenhuis. Ook bij een (onverwachte) overdracht naar het ziekenhuis, ga ik mee en blijf je ondersteunen.

Na de bevalling

In de zes weken na de bevalling kom ik wekelijks langs te kijken hoe het met jullie gaat, extra ondersteuning te bieden en natuurlijk is er ook alle ruimte om jouw bevalling te bespreken. Ook krijg je (als je dat wilt) een geschreven verslag van de bevalling.

Na die eerste weken kom ik elke twee weken tot jullie kindje 3 maanden oud is. Daarna wordt het een keer per maand en dan, vanaf het moment dat jullie kindje een half jaar is, een keer per twee maanden. Ook kun je de het hele eerste jaar onbeperkt contact opnemen als je vragen hebt. Na de eerste verjaardag van jullie kindje sluiten we de begeleiding af.

De investering voor het hele traject bedraagt € 1.995,- of achttien termijnen van € 115,-

Je kunt ook kiezen voor begeleiding voor en tijdens de bevalling of begeleiding voor en na de bevalling. (Alleen begeleiding tijdens de bevalling kan als we al eerder hebben samengewerkt.) De investering bedraagt dan:

♡ begeleiding voor de bevalling € 750,- of zes termijnen van € 125,-
♡ begeleiding tijdens de bevalling € 750,- of acht termijnen van € 99,-
♡ begeleiding na de bevalling € 595,- of vijf termijnen van € 119,-

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een mooie bevalling? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis online sessie (live via video) van 30 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!

Wil jij een mooie en fijne bevalling? Ik help je graag op weg. Download het werkboek om vandaag nog de eerste stappen te zetten, zodat je een prachtige ervaring kunt creëren!

Ja, ik neem de regie over mijn bevalling!
Dit werkboek zal je helpen om je wensen en voorkeuren te definiëren én de actie te ondernemen die nodig is om een mooie bevalling te creëren.
Beautiful Beginnings
Marketing door
” Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers – strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strenght. “

Barbara Katz Rothman