Loading...
Doula Begeleiding2019-01-24T13:32:03+01:00
” Whenever and where ever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body and your spirit for the rest of your life.”

Penny Simkin

Je gesteund te voelen door andere vrouwen, met kennis en ervaring rond geboorte, kan heel fijn zijn naast de steun van je partner. Een doula biedt ondersteuning tijdens zwangerschap, bevalling en post partum. Daarbij is een goede klik heel belangrijk. De doula-begeleiding begint daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of een doula iets voor je is en en of ik de juiste doula voor je ben. Tijdens de zwangerschap zijn er vervolgens twee gesprekken waarin jullie wensen, verwachtingen en zorgen besproken worden. Daarnaast krijgen jullie (tijdens de gesprekken én in een inbegrepen eendaagse zwangerschapscursus) informatie over zwangerschap, bevalling, geboorte en de post partumperiode en leer je oefeningen die zorgen voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en die jouw lichaam voorbereiden op de bevalling. Ook krijg je ondersteuning bij het schrijven van jouw geboorteplan en is het mogelijk om een gezamenlijke afspraak te maken met jouw zorgverlener(s). Naast de gesprekken kun je onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon.

Tijdens de bevalling krijg je continue ondersteuning vanaf het moment dat jij dat wilt op sociaal-emotioneel en fysiek vlak, zodat je zo prettig mogelijk voelt tijdens de bevalling. Ik blijf bij jullie totdat alles rustig is (ongeveer 2-3 uur na de geboorte van jullie kindje) ongeacht hoe lang de bevalling duurt of waar deze plaatsvindt: thuis, in een geboortecentrum of poliklinisch of in het ziekenhuis. Ook bij een (onverwachte) overdracht naar het ziekenhuis, ga ik mee en blijf jullie ondersteunen. In de kraamweek vindt een bezoek plaats om de bevalling na te bespreken. Ook kun je de hele post partumperiode onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon. Na zes weken vindt een afsluitend gesprek plaats en krijg je (als je dat wilt) een geschreven verslag van de bevalling.

Maak vrijblijvend een kennismakings afspraak

Het was fijn dat Bertine er voor me was tijdens de zwangerschap. Dat gaf me vertrouwen voor de bevalling. Mijn angst voor de bevalling is nu volledig verdwenen en ik zou zeker een volgende zwangerschap aandurven. Maar ik zou nooit meer zonder doula bevallen!

Mama, 2de kindje

Als doula ben er voor jou en je partner tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Ik steun je in de keuzes die je wilt maken, wijs je (als je dat wilt) op relevante informatie, geef je sociaal-emotionele en fysieke steun en reik je oefeningen aan die je in deze mooie en bijzondere periode kunnen helpen. Ik ben er voor je wanneer jij dat wilt en vertrouwen op jouw eigen wijsheid over het proces dat je samen met je partner en kindje doormaakt. Daarbij ondersteun ik jullie om deze bijzondere periode op een fijne manier te kunnen beleven. Daarbij is een goede klik heel belangrijk. De doula-begeleiding begint daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of een doula iets voor je is en en of ik de juiste doula voor je ben.

Doula-begeleiding omvat:
– twee gesprekken tijdens de zwangerschap
– continue begeleiding tijdens de bevalling
– een bezoek in de kraamweek
– een afsluitend gesprek na zes weken
– ondersteuning via mail/app/telefoon tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling
– een geschreven geboorte verhaal (als je dit wilt)

Mijn honorarium voor doula-begeleiding is € 750,- Dit is inclusief BTW, maar exclusief reiskosten. De reiskosten worden apart in rekening gebracht tegen € 0,19 per kilometer.

Ik geloof dat iedere vrouw die dat wil door een doula ondersteund moet kunnen worden tijdens haar zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Mochten de kosten van de begeleiding een knelpunt zijn, neem dan contact op! Samen komen we tot een passende oplossing.

Je kunt bij Beautiful Beginnings ook terecht voor zwangerschapsbegeleiding, consulten bij bijzondere situaties in de zwangerschap, zwangerschapsmassage en geboortefotografie.

Maak vrijblijvend een kennismakings afspraak

” Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers – strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strenght. “

Barbara Katz Rothman