Als je net bent bevallen en opeens de verantwoordelijkheid draagt voor een baby die volledig van jou afhankelijk is, is dat best spannend. Je baby komt niet met een gebruiksaanwijzing. Die eerste weken moeten jullie elkaar leren kennen, terwijl je tegelijkertijd nog moet herstellen van de zwangerschap en bevalling. Hoe fijn is het dan als er hulp en ondersteuning is als de kraamzorg na acht dagen vertrekt en je partner wellicht al weer aan het werk gaat. Een postpartum-doula kan de eerste vijf weken na het vertrek van de kraamzorg de broodnodige ondersteuning bieden, zodat jouw lichaam de tijd krijgt die het nodig heeft om fysiek te herstellen van de bevalling. Niet voor niets kennen de meeste culturen een 40-dagentijd na de bevalling: een periode waarin het gezin op alle mogelijke manieren ondersteund wordt, zodat er tijd is om elkaar te leren kennen. Moeders krijgen rust en verzorging om te herstellen en hun kindje te voeden. En voor de maaltijden en het huishouden wordt ook gezorgd. Hierdoor is er meer ruimte om een band op te bouwen met je kindje en elkaar te leren kennen.

In Nederland hebben we de kraamzorg en gelukkig krijgen steeds meer partners tijd en ruimte om na de geboorte bij hun gezin te zijn. Maar ook voor hen is het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen en hebben ook zij gebroken nachten. Hulp vanuit de omgeving met bijvoorbeeld een meal train, de boodschappen en/of het huishouden is geen luxe, maar nodig.  Ook de ondersteuning van een postpartum doula kan heel fijn in die eerste weken en maanden na de bevalling.

Als postpartum doula ben ik er voor jou en je partner tijdens de eerste periode na de bevalling. Mijn focus daarbij is de ondersteuning van jou als mama bij je herstel. Ik streef ernaar dat je je zo comfortabel, verzorgd en ondersteund mogelijk voelt, bijvoorbeeld door massages en lekkere, gezonde en voedzame snacks. Ook kan ik ondersteuning bieden bij borstvoeding. Daarnaast ondersteun ik jullie ook in praktische zin (maaltijdbereiding, boodschappen, oudere kinderen brengen/halen of gewoon op je baby passen terwijl je een douche neemt of rust), zodat je deze bijzondere periode op een fijne manier kunt beleven. En je gedurende die eerste 40 dagen of langer echt tijd hebt voor je herstel en het opbouwen van een band met je baby.

De inhoud van de ondersteuning geven we vorm op basis van jullie wensen en behoeften. Vrijblijvend een kennismakingsafspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een mooie bevalling? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis online sessie (live via video) van 30 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!

Wil jij een mooie en fijne bevalling? Ik help je graag op weg. Download het werkboek om vandaag nog de eerste stappen te zetten, zodat je een prachtige ervaring kunt creëren!

Ja, ik neem de regie over mijn bevalling!
Dit werkboek zal je helpen om je wensen en voorkeuren te definiëren én de actie te ondernemen die nodig is om een mooie bevalling te creëren.
Beautiful Beginnings
Marketing door
“Is ours not a strange culture that focuses so much attention on childbirth—virtually all of it based on anxiety and fear—and so little on the crucial time after birth, when patterns are established that will affect the individual and the family for decades?”

Suzanne Arms