Gefeliciteerd, je bent zwanger! Laten we er samen een onvergetelijke (kraam)tijd van maken.

Herken je dit?

♡ Je bent op zoek naar een kraamverzorgende met wie een een persoonlijke band hebt.

♡ Je wilt zekerheid over wie er tijdens en na je bevalling aan je bed staat.

♡ En iemand die rekening houdt met jullie persoonlijke opvattingen en wensen, omdat juist die eerste periode zo belangrijk is.

Ik bied professionele kraamzorg aan zwangere vrouwen voor, tijdens en na de bevalling. Zorg die is afgestemd op jouw wensen, behoeften en gezinssituatie. Ik beantwoord je vragen over zwangerschap, babyverzorging, kinderen (krijgen) en jouw rol als ouder. Goed bedoelde adviezen uit je omgeving kunnen fijn zijn, maar niets is fijner dan een persoonlijke kraamzorg die de onzekerheid weg kan nemen die we allemaal hebben als nieuwe ouder – zelfs al heb je het eerder gedaan: elke baby, bevalling en kraamtijd is uniek. Ik zorg ervoor dat je een mooie en fijne start kunt maken!

Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie (mens en wijsheid), waarin de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal staat. Er is dan ook veel aandacht voor het creëren van een rustige omgeving voor jou en je baby. Rust, ritme, aanraking, geborgenheid en omhulling worden gebruikt om te zorgen dat jij en je baby zich prettig voelen en er worden natuurlijke materialen gebruikt. In de antroposofie is ook veel ruimte voor innerlijke ontwikkeling gericht op het versterken van je bewustzijn: wie ben ik en wil ik zijn als ouder?

Kraamzorg is essentieel voor jou en kind: je gezondheid en welzijn wordt goed in de gaten gehouden. Ook wordt gesignaleerd of er met jou of je baby iets aan de hand is, zodat je verloskundige snel ingeschakeld kan worden bij zorgen of problemen. De verzorging van nieuwe ouder en kind is altijd prioriteit nummer één. Daarnaast krijg je voorlichting en advies voor jouw herstel, over babyverzorging en word je ondersteund bij het geven van borstvoeding. Samenvattend omvat kraamzorg:

  • Assistentie bij de bevalling
  • Verzorging en controle van moeder en kind
  • Advies, informatie een voorlichting over babyverzorging
  • Ondersteuning bij borstvoeding
  • Vroegtijdig signaleren van (mogelijke) knelpunten in de gezondheid van moeder en kind
  • Ondersteuning van partner en gezin
  • Basis huishoudelijke taken (die samenhangen met de verzorging van moeder en kind)

Persoonlijk en vertrouwd

Als je net bent bevallen en opeens de verantwoordelijkheid draagt voor een baby die volledig van jou afhankelijk is, is dat best spannend. Je baby komt niet met een gebruiksaanwijzing. Die eerste weken moeten jullie elkaar leren kennen, terwijl je tegelijkertijd nog moet herstellen van de zwangerschap en bevalling. Ik ben jouw steun en toeverlaat tijdens de bevalling en de kraamtijd: één gezicht, dat voelt veilig en vertrouwd!

Bij de intake kijken we naar je wensen voor de kraamweek aan de hand van het landelijk indicatieprotocol: Hoe ziet een ideale kraamweek er voor je uit? Wat vind je belangrijk? En wat vind je partner? Hoe wil je dat er met andere kinderen om gegaan wordt? Na de bevalling kijken we of dat beeld nog klopt en spreken we af hoe de kraamzorg er concreet per dag uit gaat zien.

Iedereen is verzekerd voor kraamzorg. Natuurlijke kraamzorg wordt gewoon vergoed vanuit de basisverzekering, net als gewone kraamzorg. Er geldt wél een wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg. Neem contact op met je verzekeraar: als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je verzekeraar een deel of zelfs de gehele eigen bijdrage vergoedt.

Meer weten? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Dat kan door het onderstaande formulier in te vullen. Ik ben momenteel werkzaam als leerling-kraamzorg bij Birth & Baby. Besluit je na de kennismaking dat ik de juiste kraamzorg voor je ben, dan kun je je inschrijven bij Birth & Baby. Omdat we staan voor persoonlijke zorg en een fijne klik kun je je alleen na een kennismakingsgesprek (met mij en/of Evelinn) inschrijven voor kraamzorg. De intake plannen we dan rond de 30ste week.

Ben ik jouw kraamzorg? Dan ontvang je 15% korting op de zwangerschapscursus My Beautiful Birth en 10% op de overige dienstverlening van Beautiful Beginnings.

Mocht je alvast wat inspiratie willen opdoen dan kun je hieronder het werkboek “In bij stappen naar een mooie bevalling” downloaden.

Of volg me op Facebook en Instagram, daar deel ik regelmatig inspiratie en tips.

Wil jij een mooie en fijne bevalling? Ik help je graag op weg. Download het werkboek om vandaag nog de eerste stappen te zetten, zodat je een prachtige ervaring kunt creëren!

Ja, ik neem de regie over mijn bevalling!
Dit werkboek zal je helpen om je wensen en voorkeuren te definiëren én de actie te ondernemen die nodig is om een mooie bevalling te creëren.
Beautiful Beginnings
Marketing door
“There are as many different ways of parenting as there are cultures. However, in non-industrialized countries, the similarities are also striking. Extended nursing, co-sleeping, carrying the baby in close physical contact, responding promptly to cries and distress, never leaving a baby alone, are all virtually universal in traditional societies that have not been overly “westernized”.”

Ingrid Bauer