Over mij

Ik ontdekte dat er iets bijzonders en mysterieus gebeurde in het leven van vrouwen op de dag dat mijn broertje werd geboren. De zwangerschap was al bijzonder, maar toen ik mijn broertje vlak na zijn geboorte mocht vasthouden realiseerde is me dat er iets magisch en wonder-baarlijks was gebeurd. Op dat moment ontstond mijn wens om daarbij te zijn. Ik heb er dan ook nooit een seconde aan getwijfeld dat dat zou gebeuren. Zelfs niet toen ik werd uitgeloot en ‘ter overbrugging’ gezondheidswetenschappen ging studeren.

Zwanger!

Ik ging maakte Gezondheidswetenschappen af, ging werken, werd verliefd, trouwde en werd (uiteindelijk) zwanger. Mijn twee zwangerschappen en bevallingen wakkerden het vuur weer aan en het was voor mij duidelijk dat ik voortaan vrouwen (en hun partners) wilde bijstaan tijdens zwangerschap, bevalling en ook de eerste weken daarna. Voltijds studeren voor verloskundige of arts met een kleuter en een baby, terwijl ik tegen de veertig liep, leek me echter niet de weg. Nu mag ik als doula en zwangerschapsdocent deze ondersteuning bieden. Keer op keer word ik weer getroffen door de kracht van vrouwen. Mijn eigen ervaringen hebben me laten zien hoe belangrijk het is om je veilig, geliefd en gesteund te voelen. Daarom is het elke keer weer mooi om daaraan te mogen bijdragen.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!

Docent & Doula

De drijfveer in mijn werk is de overtuiging dat de transitie naar het moederschap iets moois en krachtigs kan (en zou moeten) zijn. Dat het mogelijk is om een mooie en fijne bevalling te creëren. Daarom is het elke keer weer mooi om daaraan te mogen bijdragen en ouders (weer) op zichzelf, hun eigen wijsheid en het proces durven vertrouwen – ongeacht wat er gebeurt of geheeld mag worden tijdens de bevalling.
Ik ben getrouwd met Aiman, moeder van twee jongens (en een kater) en woon in Oss.

Typisch Bertine? Dat…

  • ik echt kan genieten van een lekkere latte, liefst ergens op een rustig plekje in het zonnetje
  • ik dankzij mijn Pilates-training steeds meer mag leren om sterk te zijn door zachter te worden
  • ik nooit genoeg krijg van nieuwe trainingen, kennis en inzicht
  • er ook niet zoiets bestaat als teveel boeken
  • er dus ook overal in huis boeken liggen die ik nog wil lezen
  • ik zwangerschap en bevalling fantastisch vind en je me daar ’s nachts wakker voor mag maken…
Wil jij weten hoe je ik je kan helpen om een mooie bevalling te creëren? Download dan het werkboek of schrijf je in voor een gratis sessie!

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. Dit houdt in dat ik elk jaar minimaal 16 uur aan bij- en nascholing volg en gebruik maak van de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van zwangerschap en geboorte. Lees hier hoe de ondersteuning is ervaren.