Dit werkboek zal je helpen om je wensen en voorkeuren te definiëren én de actie te ondernemen die nodig is om een mooie bevalling te creëren. En natuurlijk ook om je wensen en voorkeuren kenbaar te maken aan de mensen om je heen. Zodat je je veilig, gehoord en gezien voelt en de regie kunt houden over jouw bevalling. Ik wil je inzicht te geven in het feit dat er keuzemogelijkheden zijn.  Je in staat te stellen te ontdekken wat voor jou belangrijk is: voor jezelf, voor de geboorte van je kind en voor de toekomst. 

Download het werkboek hier!

Nu je hier toch bent: misschien zijn de volgende downloads ook interessant voor je.

Het kiezen van een verloskundige, die qua visie en en werkwijze goed aansluit bij jouw behoeften, wensen, en geboortefilosofie, is een van de belangrijkste beslissingen waar je voor komt te staan. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen.

Download de vragenlijst hier.

Het kiezen van een gynaecoloog, die qua visie en en werkwijze goed aansluit bij jouw behoeften, wensen, en geboortefilosofie, is een van de belangrijkste beslissingen waar je voor komt te staan. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen.

Download de vragenlijst hier.

Het kiezen van kraamzorg, die qua visie en en werkwijze goed aansluit bij jouw behoeften, wensen, en opvoedingsfilosofie, is een belangrijke besluit waar je voor komt te staan. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen.

Download de vragenlijst hier.

Het kiezen van een zwangerschapscursus, die qua visie en en werkwijze goed aansluit bij jouw behoeften, wensen, en geboortefilosofie, is een van de belangrijkste beslissingen waar je voor komt te staan. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen.

Download de vragenlijst hier.

Het kiezen van een doula, die qua visie en en werkwijze goed aansluit bij jouw behoeften, wensen, en geboortefilosofie, is een van de belangrijkste beslissingen waar je voor komt te staan. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen.

Download de vragenlijst hier.

Zingen is een fijne manier om je stem te gebruiken: het geeft je een focus en tegelijk ook ritme & ritueel. Daarnaast geeft het je met name tijdens de ontsluiting ook iets te dóen. Vaak is dat fijn, omdat deze fase heel erg in het teken staat van ontspannen en je overgeven aan de bevalling. Zingen kan daardoor een heel fijn zijn, juist ook als je normaal gesproken minder vocaal bent.

Je vind hier een aantal voorbeelden van liedjes die je zou kunnen gebruiken. Deze liedjes heb ik in verschillende trainingen geleerd en veel verloskundigen en doula’s zijn ermee bekend en kunnen je helpen – samen zingen is mogelijk nog krachtiger dan alleen. En wanneer je een of meer liedjes zingt die voor jou van betekenis zijn en je die ook al gezongen hebt tijdens je zwangerschap, is het ook heel vertrouwd voor je baby.