bel mij nu 06-53928269
Loading...
Zwangerschapscursus2019-05-20T13:02:35+01:00

Je bent in verwachting – een heel mooi en bijzonder moment in je leven. Het is spannend, geweldig en er komt opeens veel op je af. Je hoort en leest van alles. Wanneer je mensen in je omgeving vertelt dat je zwanger bent, komt er steeds meer informatie. Familie, vrienden, collega’s en soms zelfs vreemden hebben tips, advies en verhalen.  Mensen delen ook graag hun bevallingsverhaal met je, want de dag dat je kindje geboren wordt is een dag die je de rest van je leven niet meer vergeet. Maar door al die informatie zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Hun situatie is niet de jouwe en veel van die verhalen zijn misschien eng of vol waarschuwingen. En misschien ben je wel bang geworden voor pijn, interventies en het onbekende. Het is gewoon teveel. Sommigen zullen gewoon maar doen wat iedereen in hun omgeving doet en ‘het laten gebeuren’. Anderen zoeken (nog) meer informatie via boeken, internet en goedbedoelende vrienden. Maar deze informatie is per se niet actueel, betrouwbaar of passend bij jouw wensen, voorkeuren en behoeften. 

Je wilt iets meer. Je weet dat zwangerschap en bevalling ook heel mooi, krachtig en positief kunnen zijn, maar vertrouwen op je eigen wijsheid en lichaam is niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend. Hoe bereid je je nu goed voor op een positieve bevalling? Laat mij je gids zijn door zwangerschap, bevalling en post partumperiode, zodat je de beste keuzes kunt maken voor jou en je baby. Ik help je ontdekken hoe je een fijne bevalling kunt hebben, geef jouw partner handvaten om je te ondersteunen en geef je de tools om je opties te begrijpen.

Jij hebt de wijsheid die je nodig hebt voor jouw bevalling. Je hebt alleen een steuntje in de rug nodig om op jezelf en je lichaam te vertrouwen. 

De zwangerschapscursus My Beautiful Birth biedt informatie over gezond zwanger zijn, het verloop van een fysiologische bevalling, wat er anders kan gaan, de geboorte van de baby en de eerste periode daarna. We staan stil bij wat bij jullie past en hoe je je optimaal kunt voorbereiden. Het is een cursus voor jou en jouw partner, want voor je partner is het net zo nieuw en onbekend. Daarom is het ook voor je partner fijn om handvatten te krijgen om jou optimaal te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Samen horen jullie alles wat je moet weten en leer ik jullie verschillende technieken voor een mooie bevalling. Er is genoeg ruimte om hier ook mee te oefenen. 

De cursus geeft antwoord op vragen als:
– wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens zwangerschap, bevalling en de periode daarna?
– hoe kan ik mezelf ondersteunen en voorbereiden?
– wat kan ik doen om me prettig(er) te voelen?
– wat kan ik tijdens de bevalling verwachten?
– hoe kan ik omgaan met (de pijn van) weeën?
– hoe kan ik ervoor zorgen dat de bevalling een mooie ervaring wordt?
– hoe kan ik mijn wensen kenbaar maken aan de mensen om me heen?
– hoe kan ik mijn herstel bevorderen tijdens de post partum periode?

Ook vragen van partners, zoals
– wat kan ik doen om mijn partner te steunen?
– hoe kan ik haar helpen tijdens de bevalling?
worden beantwoord.

My Beautiful Birth is beschikbaar als ééndaagse cursus in het weekeind. In een intieme groep bereid je je op een fijne manier voor op je bevalling. Door de kleine groepen krijg je tijdens de cursus informatie en ondersteuning die past bij jullie situatie en behoeften. Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Groepscursus

My Beautiful Birth is inclusief:
– een lekkere gezonde lunch
– voldoende koffie, thee en lekkers
– een uitgebreid cursusboek met alle informatie uit de cursus plus extra bijlagen over specifieke situaties die je tegen kunt komen
– de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten facebook groep waar je extra informatie kunt vinden of andere zwangeren leert kennen
– de mogelijkheid om nog zes maanden via mail/app/telefoon onbeperkt ondersteuning te vragen

Schrijf je in

Privé-cursus

Het is ook mogelijk om de cursus privé te volgen: samen met je partner in een fijne sfeer op een zelf gekozen locatie, waarbij de cursus afgestemd wordt op jullie wensen en behoeften en er alle tijd en ruimte is om in te gaan op jullie situatie. Ook als het lastig is om een geschikt moment te vinden, kan een privé-cursus uitkomst bieden. Bij de privé-cursus krijg je ook het uitgebreide cursusboek plus zes maanden onbeperkt ondersteuning via mail/app/telefoon en kun je ook gewoon deelnemen aan de Facebook-groep.

Schrijf je in

Van het ontvangst, naar de uitleg van diverse aspecten, via de voedzame en originele (nee geen kleffe broodjes met kaas ?) tot aan het eind was het warm en liefdevol.
Wat voor mij en mijn partner belangrijke informatie was, was dat je niet hóeft mee te gaan in alle protocollen van de zorgverleners. Je hebt altijd het recht om te vragen waarom ze iets op een bepaalde manier willen doen, of het noodzakelijk is en of er een alternatief is. Door deze cursus zien we in dat we toch wat eigen regie hebben en gaan we zelfverzekerder de bevalling tegemoet.

Aanstaande mama, eerste kindje

Zeker doen deze cursus! Ik vond hem nuttig. Je leert heel veel wat je vrouw kan helpen tijdens de zwangerschap en de bevalling. En doordat je weet hoe je haar kunt ondersteunen wordt je zelf ook onderdeel van de zwangerschap en de bevalling.

Aanstaande papa, eerste kindje

Twijfel je of een zwangerschapscursus wel aansluit bij jullie specifieke wensen en behoeften of willen jullie juist over één bepaald onderwerp (zoals bijvoorbeeld het schrijven van je geboorteplan of een badbevalling) meer informatie? Maatwerk is altijd mogelijk en wordt volledig afgestemd op jullie wensen, behoeften, vragen, zorgen en situatie. Tijdens een afspraak krijg je alle informatie en oefeningen rond zwangerschap, bevalling en de periode daarna die je nodig hebt. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Ben je alleenstaand en wil je een fijne zwangerschapscursus? Beautiful Beginnings biedt ook de cursus 2 Handen Op 1 Buik aan zwangeren die graag een cursus volgen waar de focus ligt op de zwangere zonder partner. Omdat je daar bewust voor gekozen hebt of omdat deze zwangerschap onverwacht op je pad kwam. In de cursus krijg je niet alleen informatie en oefeningen, maar hoor je ook ervaringsverhalen van vrouwen die hetzelfde doormaken als jij en kun je een netwerk opbouwen waar je ook, nadat de baby geboren is, veel aan kunt hebben. Meer informatie over 2 Handen Op 1 Buik vindt je op www.2handenop1buik.com.

Maak vrijblijvend een kennismakings afspraak

Bevalling
” So the question remains. Is childbirth painful? Yes. It can be, along with a thousand amazing sensations for which we have yet to find adequate language. Every birth is different, and every woman’s experience and telling of her story will be unique. “

Marcie Macari

Inschrijven

Alle cursussen vinden plaats bij Bizztopia Oude Litherweg 2, 5346RT Oss

De cursus My Beautiful Birth (€250) is beschikbaar op zaterdag. In de kalender zijn de data voor dit jaar opgenomen.

juli 2019
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

OSS

Locatie Oss

Bij Bizztopia (Pauluskerk).
Oude Litherweg 2, 5346RT Oss