Zwanger en herken je dit?
 • Wildvreemden vertellen je opeens ongevraagd allerlei dingen over wat je wel/niet kunt doen en verwachten en je hebt geen idee welke informatie betrouwbaar is.
 • Familie, vrienden en kennissen delen hun bevallingsverhalen en daardoor ben je wel een beetje bang geworden voor pijn en maak je je zorgen over (onnodige) interventies.
 • Er is online zoveel informatie beschikbaar dat je niet meer weet wat nu belangrijk of relevant is in jouw situatie.
 • Je vraagt je af hoe je een mooie en positieve bevalling kunt hebben.
Hoe zou het zijn als je wist waar je betrouwbare informatie kunt vinden, weet wat je kunt verwachten en hoe je een mooie bevalling kunt creëren?
Je kunt een fijne en mooie bevalling hebben!
Jij hebt de wijsheid die je nodig hebt voor jouw bevalling. Je hebt alleen een steuntje in de rug nodig om op jezelf en je lichaam te vertrouwen. Dat steuntje is de zwangerschapscursus My Beautiful Birth waarin je samen met je partner in zes modules leert
 • wat er in je lichaam gebeurt tijdens zwangerschap, bevalling en de periode daarna
 • hoe je jezelf kunt ondersteunen en voorbereiden
 • wat je kunt doen om je prettig(er) te voelen
 • wat je tijdens tijdens de bevalling kunt verwachten
 • hoe je om kunt gaan met weeën
 • hoe je een mooie ervaring kunt creëren
 • hoe je je wensen en voorkeuren kenbaar kunt maken aan de mensen om je heen
 • hoe je herstel na de bevalling kunt bevorderen
 • hoe je een mooie start van je gezinsleven kunt creëren
De zwangerschapscursus My Beautiful Birth biedt informatie over gezond zwanger zijn, het verloop van een fysiologische bevalling, wat er anders kan gaan, de geboorte van de baby en de eerste periode daarna. We staan stil bij wat bij jullie past en hoe je je optimaal kunt voorbereiden. Het is een cursus voor jou en jouw partner, want voor je partner is het net zo nieuw en onbekend. Daarom is het ook voor je partner fijn om handvatten te krijgen om jou optimaal te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Samen horen jullie alles wat je moet weten en leer ik jullie verschillende technieken voor een mooie bevalling. Er is genoeg ruimte om hier ook mee te oefenen. De investering bedraagt € 250,- per ouderpaar.

Heb je weinig tijd of ben je bijna uitgerekend? Dan doen we het in één dag. Via het inschrijfformulier onderaan de pagina kun je je inschrijven voor een groepscursus. Komen deze data niet uit? Dan kun je de cursus ook privé volgen! Neem hiervoor contact op.

Heb je meer tijd en ruimte om je voor te bereiden? Dan doen we het in zes sessies van anderhalf uur over een periode van twaalf weken*. Via het inschrijfformulier onder aan de pagina kun je je inschrijven voor een groepscursus op de woensdagavond. Komt dit niet uit? Dan kun je de cursus ook privé volgen! Neem hiervoor contact op.

Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Laat mij je dan helpen.
Ik bied je een gratis Skype-sessie van 20 minuten aan, waardoor jij precies weet wat je nodig hebt om jouw bevalling een mooie en fijne ervaring te maken.

Boek hier je sessie!
Aan het einde van de cursus ga jij naar huis met
 • een helder beeld van jouw ideale bevalling, zodat je precies weet wat je moet doen om jouw visie van een mooie bevalling te creëren
 • een back-up plan, zodat je – ook als het medisch wordt – nog steeds die mooie bevalling kunt creëren
 • oefeningen en technieken die je helpen om te ontspannen tijdens je zwangerschap én de bevalling
 • het vertrouwen dat je, ongeacht hoe jouw bevalling zich ontvouwt, een mooie en fijne ervaring zult hebben
En natuurlijk krijg je een uitgebreid en geprint cursusboek plus toegang tot het clientportaal waar je alle informatie kunt terugvinden, mag je me ook na de cursus nog mailen, app-en of bellen als je vragen hebt en blijf ik tot drie maanden na de bevalling beschikbaar. Daarnaast kun je deelnemen in een besloten Faceboek-groep waar je extra informatie kunt vinden of andere ouders leert kennen en zorg ik uiteraard voor de lekkere en gezonde lunch (eendaagse cursus) en voldoende koffie, thee, water en lekkers voor tussendoor.
*Je kunt natuurlijk zo vroeg beginnen als je zelf wilt, maar het is het meest praktisch om te starten als je tussen de 20 en 26 weken zwanger bent.

Groepscursus

My Beautiful Birth is inclusief:
– een lekkere gezonde lunch
– voldoende koffie, thee en lekkers
– een uitgebreid cursusboek met alle informatie uit de cursus plus extra bijlagen over specifieke situaties die je tegen kunt komen
– de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten facebook groep waar je extra informatie kunt vinden of andere zwangeren leert kennen
– de mogelijkheid om nog zes maanden via mail/app/telefoon onbeperkt ondersteuning te vragen

Schrijf je in

Privé-cursus

Het is ook mogelijk om de cursus privé te volgen: samen met je partner in een fijne sfeer op een zelf gekozen locatie, waarbij de cursus afgestemd wordt op jullie wensen en behoeften en er alle tijd en ruimte is om in te gaan op jullie situatie. Ook als het lastig is om een geschikt moment te vinden, kan een privé-cursus uitkomst bieden. Bij de privé-cursus krijg je ook het uitgebreide cursusboek plus zes maanden onbeperkt ondersteuning via mail/app/telefoon en kun je ook gewoon deelnemen aan de Facebook-groep.

Schrijf je in

Inschrijven

Wil je meedoen? Vul dan het inschrijfformulier in.

De eendaagse cursus My Beautiful Birth (€250) is gepland op

 • zaterdag 29 februari 2020 bij Beautiful Beginnings aan de Horzakstraat 12a, 5348LC Oss
 • zaterdag 28 maart 2020 bij Beautiful Beginnings aan de Horzakstraat 12a, 5348LC Oss
 • zaterdag 18 april 2020 bij Beautiful Beginnings aan de Horzakstraat 12a, 5348LC Oss
 • zaterdag 30 mei 2020 bij Beautiful Beginnings aan de Horzakstraat 12a, 5348LC Oss
 • zaterdag 20 juni 2020 bij Beautiful Beginnings aan de Horzakstraat 12a, 5348LC Oss

De avondcursus start op 25 maart 2020 eens per twee weken: lesdagen zijn woensdagavond van 20.00-21.30u op 25 maart, 1, 15 en 29 april, 13 en 27 mei 2020.

Nieuwe data voor 2020 volgen later dit jaar.

Van het ontvangst, naar de uitleg van diverse aspecten, via de voedzame en originele (nee geen kleffe broodjes met kaas ?) tot aan het eind was het warm en liefdevol.
Wat voor mij en mijn partner belangrijke informatie was, was dat je niet hóeft mee te gaan in alle protocollen van de zorgverleners. Je hebt altijd het recht om te vragen waarom ze iets op een bepaalde manier willen doen, of het noodzakelijk is en of er een alternatief is. Door deze cursus zien we in dat we toch wat eigen regie hebben en gaan we zelfverzekerder de bevalling tegemoet.

Aanstaande mama, eerste kindje

Zeker doen deze cursus! Ik vond hem nuttig. Je leert heel veel wat je vrouw kan helpen tijdens de zwangerschap en de bevalling. En doordat je weet hoe je haar kunt ondersteunen wordt je zelf ook onderdeel van de zwangerschap en de bevalling.

Aanstaande papa, eerste kindje